Controversatul politician olandez Arnoud van Doorn, care a parasit partidul de extrema-dreapta al lui Geert Wilders si s-a convertit la islam, a fost arestat la finalul saptamanii trecute pentru ”intentia” de asasinare a premierului Mark Rutte, a anuntat avocatul sau, citat marti de politico.eu, informeaza Agerpres.

Politia l-a arestat pe Van Doorn pentru ca a actionat ”in mod suspect” in timp ce se afla in acelasi cartier din Haga cu Mark Rutte. El a fost eliberat din arest luni, fara a fi formulata o acuzatie pe numele sau.

Van Doorn de declarat pentru media locale ca se afla in zona respectiva din Haga pentru a-i da medicamente pisicii mamei sale si a oprit la o cafenea care intamplator se afla vis-a-vis de sala de fitness in care era Mark Rutte.

Masurile de securitate pentru premierul olandez au fost consolidate in urma cu cateva zile de teama unei rapiri sau a unui atac comise de o banda infractionala. Potrivit cotidianului De Telegraaf, ofiteri din Serviciul de securitate regal si diplomatic (DKDB) au fost mobilizati suplimentar pentru a-l insoti Rutte, care de obicei merge la birou cu bicicleta.

Politician olandez convertit la islamism, arestat pentru „intentia” de asasinare a premierului Mark Rutte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.